שאלות ותשובות
יש לכם שאלה? כל המידע שהכי מעניין את לקוחותינו עכשיו בדף אחד!
בואו לגלות את כל הפרטים החסרים לכם על אלוקדו ופסוריאזיס.
שאלות ותשובות על פסוריאזיס
פסוריאזיס אינו מדבק ואינו יכול להתפשט בין אדם לאדם. עם זאת, הפסוריאזיס יכול להתפשט מאזור אחד בגוף לאחר, במיוחד אם הוא לא מטופל.
גורמי סיכון להתפשטות הפסוריאזיס:
מחלת הפסוריאזיס נוטה להתפשט ולהחמיר כאשר היא לא מטופלת. כך שטיפול בפסוריאזיס יכול להפחית משמעותית את הסיכון שהוא יתפשט, או שההתלקחות הבאה תהיה גרועה מהקודמת.
היסטוריה משפחתית של פסוריאזיס, הפרעה נוספת במערכת החיסון, עישון, טראומה לעור וחשיפה לגורמים רבים לפסוריאזיס הם גורמי סיכון נוספים שעלולים לגרום להתפשטות הפסוריאזיס.
פסוריאזיס נחשבת לבעיה במערכת החיסון הגורמת לעור להתחדש בקצב מהיר מהרגיל. בסוג הנפוץ ביותר של פסוריאזיס, הידוע בשם פסוריאזיס וולגאריס, תחלופה מהירה זו של תאים גורמת לקשקשים ולכתמים אדומים. לא ברור לגמרי מה גורם למערכת החיסונית להתקלקל. חוקרים מאמינים שגם גנטיקה וגם גורמים סביבתיים משחקים תפקיד (אך זה לא מדבק).
טריגרים לפסוריאזיס:
אנשים רבים בעלי נטייה לפסוריאזיס עשויים להיות נקיים מתסמינים במשך שנים עד שהמחלה מופעלת על ידי גורם סביבתי כלשהו. טריגרים לפסוריאזיס נפוצים כוללים:
- זיהומים כגון: דלקת גרון או דלקות עור.
- מזג אוויר, במיוחד קר ותנאים יבשים.
- פגיעה בעור כגון חתך או שריטה, עקיצת חרק או כוויות שמש חמורות.
- לחץ נפשי.
- עישון וחשיפה לעישון פסיבי.
- צריכה קבועה של אלכוהול.
- תרופות מסוימות.
ישנם כמה סוגים של פסוריאזיס וכל אחד מהם מתאפיין בתופעות שונות:
פסוריאזיס וולגריס (psoriasis vulgaris)- מאופיין בקשקשת באזור המפרקים והקרקפת, הברכיים והציפורניים.
פסוריאזיס אינברסה (הפוך)- מאופיין בקשקשת המופיעה באזורים פנימיים וקפלים כבית השחי, מפשעה, טבור וקפל המרפק.
גוטטה פסוריאזיס- מאופיין בנקודות אודם קטנות, מופיעה בעיקר בילדים לרוב לאחר זיהום חריף כדלקת גרון שנגרמה על ידי חיידק מסוג סטרפטוקוק.
ארתריטיק פסוריאזיס- מאופיין כפסוריאזיס המלוּוה בדלקת מפרקים.
פוסטורל פסוריאזיס- מאופיין בנגעים המכילים מוגלה על גבי כפות הידיים והרגליים (zumbush). המוגלה לא מכילה חיידקים ועל כן אינה מדבקת. קיים תת-סוג הנקרא generalized postural psoriasis שהוא אגרסיבי יותר, לעיתים קרובות אחרי גלי חום גבוהים המגיעים עד 40 מעלות.
פסוריאזיס אריתרודרמה- מאופיין בנגעי פסוריאזיס בכל הגוף ובעור אריתומטוטי (אדום). יכול להופיע אחרי הפסקה מהירה של סטרואידים סיסטמיים.
שאלות ותשובות על אלוקדו
אין תרופה לפסוריאזיס.
אבל טיפול יכול לעזור לכם להרגיש טוב יותר ולהעלים את תסמיני המחלה עד להתפרצות הבאה. גם אם יש לכם פסוריאזיס חמור, ישנן דרכים טובות לנהל את ההתפרצויות ולהגדיל את הטווח בין אחת לשניה. ייתכן שעם טיפול ותחזוק נכון, תוכלו להיפטר מתסמיני הפסוריאזיס לחלוטין, אך זה אינו אומר שהמחלה נעלמה מהגוף.
חשוב מאוד לטפל בפסוריאזיס להקלה על המצב, אך חשוב לא פחות גם להמשיך את תחזור העור עם מוצרים אלוקדו למניעת התפרצות.
אלוקדו קרם לחיזוק העור ולעיכוב התפרצות הפסוריאזיס הבאה.
אלוקדו מרכך עור לטיפול בעור יבש ואדמומי, ולעיכוב התפרצות הפסוריאזיס הבאה.
כן, אפשר לטפל בפסוריאזיס במוצרי אלוקדו בהריון או בהנקה.
מוצרי אלוקדו מורכבים מ-100% רכיבים פעילים טבעיים ולכן לא מהווים סיכון בשימוש של אישה בהריון או בהנקה.
ניתן להשתמש בערכה לפסוריאזיס בראש, ערכת הגוף או כל מוצר בנפרד ללא שום בעיה!
בכדי לטפל בקרקפת בעלת נגעי פסוריאזיס מומלץ להשתמש בערכת הטיפול בראש של אלוקדו.
לטיפול המלא בפסוריאזיס בקרקפת ישנם כמה שלבים שצריך לעשות:
- שמן לקרקפת: למרוח בנדיבות על גבי הקרקפת ולעסות ביסודיות. להשאיר על הראש לפחות ל-4 שעות (ניתן לכסות את הראש בעת ההמתנה). לאחר מכן יש להסיר את השמן עם שמפו אלוקדו. מומלץ לשימוש 3 פעמים בשבוע להשגת תוצאה מירבית.
- שמפו: להניח כמות מספקת על שיער לח ולעסות את השיער והקרקרת עד ליצירת קצף. לשטוף במים עד להסרה מלאה של השמפו. להשלמת הטיפול מומלץ להשתמש במרכך אלוקדו. מיועד לשימוש יומיומי.
- מרכך: לאחר השימוש באלוקדו שמפו ובעוד השיער לח יש לעסות את השיער והקרקפת, להשאיר 3-5 דק' ולשטוף עד להסרה מלאה של המרכך. מיועד לשימוש יומיומי.